Zwolle

Beleef de jaren zestig tijdens de Herman Brood Wandel Route

Herman Brood, kleurrijk musicus, schilder, enfant terrible van de Nederlandse pop- en kunstscene. Maar ook: Zwollenaar in  “the swinging sixties”. Ontdek hoe de sfeer van de Sixties ook Zwolle bereikte. Maak kennis met het Zwolle van Herman Brood en bezoek de plekken die bepalend geweest zijn voor zijn artistieke ontwikkeling.

De start van deze wandeling  is  op het Grote Kerkplein, bij het Zwolse Balletjeshuis. Op dit plein zou na de dood van Herman Brood een borstbeeld van hem geplaatst worden. Zou, want de gemeente was tegen. Het borstbeeld staat nu binnen bij poptempel Hedon.

De stadswandeling voert langs de voormalige Handelsdagschool HBS-A en langs de plek waar in de jaren zestig  cafetaria ‘de Spinne’ was gevestigd. Belangrijke plekken voor Herman Brood in de vroege tienertijd. U loopt langs ‘IJssalon Van Akker’ waar indertijd de ‘nette jeugd, met Puch en Tomos brommers kwam.

De wandeling voert u vervolgens langs het Sesjuntheater aan de Thorbeckegracht en langs het toenmalig Provinciaal Overijssels Museum (POM) en natuurmuseum (nu Stedelijk Museum).

Via de Drostenmarksteeg komen wij aan in de Voorstraat. Op nummer 19  kwam Herman Brood op jonge leeftijd in aanraking met de kunstscene van Zwolle.  In de  Voorstraat zaten ook TUFTUF en bar dancing ‘in de Herbergh’

Wij vervolgen onze voetreis richting de Papenstraat, halfweg is de artiesteningang van de vermaarde Tigerclub Suisse aan de Blijmarkt, later X-Ray.

Wij eindigen de jaren zestig beleving in het voormalige Paardenstaltejater, hoek Papenstraat/Blijmarkt, waar nu het Herman Brood Experience is gevestigd. Toegang tot dit ‘Broodmuseum’ is gratis. U ontvangt een Herman Brood kaart als aandenken. 

Deze wandeling is tot stand gekomen in samenwerking met en met dank aan  Hans La Faille (vriend Herman Brood, hij hielp om het verhaal compleet te maken), Ivo de Lange (vriend Herman Brood en uitbater Herman Brood Experience) en Albert Veld (hij ontwikkelde de wandeling en deed oneindig veel vooronderzoek)

Prijsinformatie (inclusief Herman Brood kaart en stadsgids)
2 personen € 17,50 p.p.
3-4 personen €12,50-p.p.
Van 5-8 personen € 10,- p.p.
Van 9-12  personen € 8,- p.p.

Foto`s

Beleef de jaren zestig tijdens de Herman Brood Wandel Route

Direct reserveren
Bekijk foto`s