Zwolle

Zwolle in het licht van de Moderne Devotie

Zwolle in het licht van de Moderne Devotie. Een stadswandeling over de middeleeuwse religieuze hervormingsbeweging, die streefde naar zuiverheid in de kerk, innerlijke vroomheid en een sobere levenswijze.

Onder deskundige leiding van de stadsgids bekijkt u in ± 2 uur de stad door de ogen van de Moderne Devotie. De Moderne Devotie werd eind 14e eeuw geïnitieerd door Geert Grote (1340-1384) uit Deventer en in de 15e eeuw door Thomas A Kempis (1380-1471) in Zwolle geïntroduceerd. Daarmee is de IJsselstreek onbetwist de bakermat van de wereldwijd bekende en nog altijd actuele Moderne Devotie. Tijdens de wandeling ziet u bekende plekken in Zwolle met een mooie betekenis rondom de Moderne Devotie. Onder meer: ‘’Onze Lieve Vrouwekerk’’, de kerk waarin de beenderen van Thomas A Kempis bewaard worden, ‘’De Sassenpoort’’, de stadspoort uit de begin tijd van de Moderne Devotie. Tevens wandelen wij langs ‘’De Emmanuelshuizen aan de Praubstraat’’, de vroegere bewaarplaats van de kunst van de Moderne Devotie. Daarnaast komt u langs nog veel meer bekende plaatsen in Zwolle, die te maken hebben met de Moderne Devotie in de 14e eeuw.

Prijsinformatie
2 personen € 15,- p.p.
3-4 personen €10,-p.p.
Van 5-8 personen € 8,- p.p.
Vanaf 9 personen € 6,- p.p.

Parkeren
Komt u met de auto? Kijk dan  hier  voor alle informatie over parkeermogelijkheden en tarieven . 

Over Overijsseltrips
Overijsseltrips is de website in Overijssel met een totaalaanbod aan activiteiten die uitermate geschikt zijn voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, familiefeesten, personeelsuitjes, teamuitjes, familiedagen, kinderfeestjes en bedrijfsfeesten. Van bootverhuur en verzorgde rondvaarten tot culinaire uitjes en wijnproeverijen. Overijsseltrips, uw partner voor een geslaagde groepsactiviteit.

Foto`s

Zwolle in het licht van de Moderne Devotie

Direct reserveren
Bekijk foto`s