IJsseldelta

Stadswandeling Kampen

Al bij de eerste aanblik op Kampen proef je de oude historie. Een prachtig stadsfront vormt zich langs de IJssel met op de voorgrond de bruine vloot. Kampen is een Hanzestad met een eeuwenlange traditie van handel en scheepsvaart. Het is een gezellige stad met veel monumentale gebouwen die meer vertellen over de geschiedenis van deze Hanzestad.

De stad leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids.

Tijdens de twee uur durende stadswandeling onder leiding van een gids wordt u van alles verteld over de historie van de Hanzestad Kampen. De wandeling leidt u langs vele bijzondere en culturele bezienswaardigheden, zoals de St. Nicolaaskerk, het Gotische Huis en de drie nog aanwezige stadspoorten. U ziet karakteristieke panden, verschillende monumenten en de ‘Fresco’s van de kleine middenstand’. Kenmerkend aan Kampen is het grote aantal imposante kerken. Tijdens de stadswandeling kunt u kiezen voor een bezichtiging van de Buitenkerk of de St. Nicolaaskerk, ook wel Bovenkerk genoemd. De mooie wandeling door de sfeervolle stad Kampen geeft u een goede indruk van de bijzondere geschiedenis van de stad. Een echte aanrader voor cultuur en historie liefhebbers.

Desgewenst kunt u het programma uitbreiden met een ontvangst met koffie en gebak, lunch of diner. Informeer naar de aantrekkelijke prijzen.

Over Overijsseltrips
Overijsseltrips is de website in Overijssel met een totaalaanbod aan activiteiten die uitermate geschikt zijn voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, familiefeesten, personeelsuitjes, teamuitjes, familiedagen, kinderfeestjes en bedrijfsfeesten. Van bootverhuur en verzorgde rondvaarten tot culinaire uitjes en wijnproeverijen. Overijsseltrips, uw partner voor een geslaagde groepsactiviteit.

Foto`s

Stadswandeling Kampen

Direct reserveren
Bekijk foto`s